Dabar naršo

Mes turime 1 svečią 

VANDENTVARKOS PASLAUGOS ARČIAU ŽMONIŲ

alt

Projektas Nr. VP3-3.1-AM-01-V-02-097 „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Kalvarijos savivaldybėje (Kalvarijoje, Jungėnuose, Mikalaukoje, Jusevičiuose)“

VANDENTVARKOS PASLAUGOS ARČIAU ŽMONIŲ

 

Nuo 2012 metų vykdomas vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimo ir plėtros projektas Kalvarijos savivaldybėje baigiamas įgyvendinti. Didžiausią projekto naudą pajus Jungėnų, Mikalaukos ir Jusevičių gyventojai.

Per tą laikotarpį UAB „Kalvarijos komunalininkas“ atsakingi darbuotojai bei techninės priežiūros specialistai vykdė statybos darbų priežiūrą, stebėjo paklotų tinklų kokybę, nuotekų siurblinių, Kalvarijos miesto bei Jusevičių nuotekų valyklos veikimą. „Džiaugiamės įgyvendinę šį projektą. Galime didesniam skaičiui gyventojų užtikrinti teikiamų vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo paslaugų kokybę,“ – sakė UAB „Kalvarijos komunalininkas“ direktorius Juozas Sinkevičius.

Prie šios vandentvarkos paslaugų plėtros nemažai prisidėjo ir Kalvarijos savivaldybė, suteikdama tiek finansinę paramą, tiek aktyviai bendradarbiaudama su Kalvarijos miesto ir aplinkinių miestelių gyventojais. „Stengėmės gyventojams suteikti kuo daugiau informacijos apie vykdomą projektą, ypač Jungėnų, Mikalaukos ir Jusevičių gyventojams. Šiose gyvenvietėse vyko didžiausi nuotekų tinklų statybos darbai. Suprantame, kad gyventojai patyrė nemažai nepatogumų, tačiau dabar galime visi būti aktyvūs ir kartu rūpintis nuotekų surinkimu ir maksimaliai mažinti žalingą jų poveikį aplinkai,“ – kvietė Kalvarijos savivaldybės administracijos ekonominės plėtros ir investicijų skyriaus vedėja Vida Tumelienė.

Projekto darbai buvo finansuojami pagal Lietuvos 2007-2013 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos veiksmų programą ir Sanglaudos skatinimo veiksmų programą. Įgyvendinto aplinkosauginio vandentvarkos projekto vertė siekia 3,5 mln. eurų, iš kurių 2,98 mln. eurų finansuoja Europos Sąjungos Sanglaudos fondas,  0,35 mln. eurų sudaro iš Lietuvos Respublikos biudžeto skirtos lėšos,  0,175 mln. eurų suma – Kalvarijos savivaldybės lėšos.

Daugiau informacijos apie įgyvendintą projektą gyventojai galės gauti 2015 m. rugsėjo 02 dieną (trečiadienį), 14.30 val., atvykę į Kalvarijos savivaldybės (Laisvės g. 2, Kalvarija) administracijos salę. Čia gyventojai galės užduoti jiems rūpimus klausimus, susijusius su atliktais nuotekų ir vandentiekio tinklų statybos darbais tiesiogiai projekto vykdytojams,“ – kviečia UAB „Kalvarijos komunalininkas“ direktorius J.Sinkevičius.

Pagrindiniai projekto tikslai yra pasiekiami keliais etapais: šiame etape įdiegtos technologijos ir priemonės nuotekų išvalymui pagal ES direktyvos 91/271/EEB reikalavimus. Kitame etape, Kalvarijos miesto, Jungėnų, Mikalaukos ir Jusevičių gyvenviečių gyventojams aktyviai jungiantis prie naujai paklotų vandentiekio ir nuotekų tinklų, bus apsaugota aplinka nuo išleidžiamų nuotekų žalingo poveikio, sumažinta paviršinio ir požeminio vandens tarša, taip pat bus prisidėta prie socialinių ir ekonominių skirtumų tarp ES šalių narių ir atskirų regionų mažinimo.

Išsamesnę informaciją apie prisijungimo prie inžinerinių tinklų sąlygas gyventojai gaus UAB „Kalvarijos komunalininkas“, Suvalkų g. 17, Kalvarijoje, www.kalvkomunal.lt. Kontaktinis asmuo – meistras Valdas Miciulevičius, tel.: 8 685 14 995.

 
free pokerfree poker