Dabar naršo

Mes turime 1 svečią 

Baigiamas įgyvendinti Vandentvarkos projektas Kalvarijos savivaldybėje

alt

UAB „Kalvarijos komunalininkas“ kartu su Kalvarijos savivaldybės administracija 2012 m. vasario 28 d. su Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra pasirašė finansavimo ir administravimo sutartį. Pagal šią sutartį projekto Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Kalvarijos savivaldybėje (Kalvarijoje, Jungėnuose, Mikalaukoje, Jusevičiuose)“ įgyvendinimui skirta daugiau kaip 3,5 mln. eurų (12,116 mln. litų). Projektas įgyvendinamas bendromis ES Sanglaudos fondo (85 proc.), LR valstybės biudžeto (10 proc.), ir projekto partnerio Kalvarijos savivaldybės administracijos (5 proc.) lėšomis.

Didžioji dalis darbų, kuriuos buvo numatyta įvykdyti projekto įgyvendinimo metu jau atlikta – sėkmingai įgyvendintos trys rangos sutartys, dar vienos rangos sutarties užbaigimas numatomas š.m. sausio mėn. pabaigoje.

Viena iš rangos sutarčių užbaigta 2013 m. lapkričio mėn., kuomet rangovas UAB „Sumeda“ atliko nuotekų tinklų klojimo darbus Jusevičiuose, Jungėnuose, Mikalaukoje. Nuotekų klojimo darbai buvo vykdomi Jungėnų ir Mikalaukos kaimuose Stoties, Alytaus, Alyvų, Kranto, Gėlių, Žaliojoje, Ežero, Palmių, Plento, Rožių gatvėse, o Jusevičių kaime Liepų, Didžiojoje, Ugniagesių, Mokyklos gatvėse ir Liepų skersgatvyje. Atlikus numatytus darbus Jusevičių, Jungėnų ir Mikalaukos gyventojams suteikta galimybė prisijunti prie centralizuotai teikiamų nuotekų surinkimo paslaugų, kas padės išspręsti privačių namų buitinių nuotekų saugojimo problemą bei ilgainiui apsaugos aplinką nuo taršos. Per metus nuo statybos užbaigimo prie nuotekų surinkimo tinklų prisijungė 561 gyventojas.

2014 m. sausio 8 d. užbaigti rangovo UAB „LitCon“ vykdyti Jusevičių nuotekų valymo įrenginių statybos darbai. Pagal minėtą rangos sutartį metus trunkantis pranešimų apie defektus laikotarpis baigiasi 2015 m. sausio 8 d. UAB „Kalvarijos komunalininkas“ direktorius Juozas Sinkevičius pažymėjo, kad visi anksčiau fiksuoti statybos darbų defektai yra pašalinti, todėl jau dabar Kalvarijos savivaldybės – Jusevičių gyventojai gali džiaugtis pagerėjusia sanitarine aplinkos būkle bei sumažėjusia tarša.

Trečiosios rangos sutarties „Vandentiekio ir nuotekų tinklų statyba Kalvarijoje“ darbai sėkmingai užbaigti 2014 m. balandžio 19 d., kurios metu Rangovas UAB „Panevėžio ryšių statyba“ vandentiekio ir nuotekų tinklų statybos darbus vykdė Biliūno, Laukų, Ramybės, Vilties, Žiedo, Vilniaus, Seinių ir J. Kubiliaus gatvėse. Galimybe prisijungti prie naujai paklotų vandentiekio tinklų pasinaudojo – 47 gyventojai, prie nuotekų tinklų 34 gyventojai.

Paskutinis projekto įgyvendinimo etapas bus baigtas š.m. sausio mėn. pabaigoje Rangovui UAB „LitCon“ rekonstravus Kalvarijos nuotekų valymo įrenginius. Šiuo metu objekte baigiami betonavimo darbai, montuojama technologinė įranga, elektros, signalizacijos ir žaibosaugos įrengimai, vykdomi procesų valdymo ir automatozavimo įrenginių įrengimo ir derinimo darbai, ruošiamasi stogo ir sienų apdailos darbams. „Rekonstravus Kalvarijos nuotekų valymo įrenginius ir įdiegus naujas nuotekų valymo technologijos azoto ir fosforo šalinimui bus užtikrintas tinkamas buitinių nuotekų išvalymas, atitinkantis nacionalinius ir ES nuotekų direktyvos reikalavimus“, - teigia UAB „Kalvarijos komunalininkas“ direktorius Juozas Sinkevičius.

Investicijų pagalba gyventojai ilgainiui pajus naudą savo sveikatai ir aplinkos saugumui: bus sumažinta dirvožemio ir gruntinio vandens tarša bei požeminio vandens išteklių taršos rizika. Kalvarijos savivaldybėje padidėjus centralizuotai vandentvarkos paslaugas gaunančių gyventojų skaičiui, gerėja teikiamų vandentvarkos paslaugų kokybė ir gyventojų gyvenimo sąlygos. Šiuo projektu buvo prisidedama prie vieno iš pagrindinių ES paramos uždavinių – socialinių ir ekonominių skirtumų tarp ES šalių narių ir atskirų regionų mažinimo.

UAB „Kalvarijos komunalininkas“ direktorius Juozas Sinkevičius kviečia gyventojus ir toliau aktyviai teikti prašymus ir jungtis prie paklotų vandentiekio bei nuotekų surinkimo tinklų“.

UAB „Kalvarijos komunalininkas“ ir Kalvarijos savivaldybės administracija kviečia Kalvarijos savivaldybės (Kalvarijos, Jusevičių, Jungėnų ir Mikalaukos) gyventojus į susitikimą, vyksiantį 2014 m. sausio 14 d. 13.30 val. Kalvarijos savivaldybės administracijos salėje (Laisvės g. 2, Kalvarija). Susitikimo su projekto vykdytojais, savivaldybės atstovais ir rangovais metu bus pristatomi vykdomi ir įvykdyti vandentvarkos projekto darbai, teikiama informacija apie galimybę prisijungti prie naujai nutiestų inžinerinių tinklų.

Išsamesnė informacija apie vykdomą projektą ir prisijungimo prie inžinerinių tinklų sąlygas viso projekto metu yra teikiama UAB „Kalvarijos komunalininkas“, Suvalkų g. 17, Kalvarija. Kontaktinis asmuo – meistras  Valdas Miciulevičius, tel. 8 685 14 995.

 
free pokerfree poker